top of page
  • Foto van schrijverHavenkids

Volhouden!



Sóms... Soms moet je iets doen dat bést moeilijk is. Bijvoorbeeld een moeilijke rekensom maken. Of elke dag oefenen voor je pianoles of voor ergotherapie. Misschien zeggen je vrienden dan wel: 'Joh, stop er lekker mee... ga wat anders doen!'

Deze week heb je veel over Jezus gehoord. Heel veel mensen hebben Hem in het echt ontmoet. Jij hebt Hem een klein beetje ontmoet - doordat je van alles over Hem hoorde. Misschien geloof je ook wel een klein beetje dat Hij echt bestaat en dat Hij echt van je houdt. En misschien zeggen de mensen om je heen wel: 'Joh, doe niet zo dom. God bestaat niet. Jezus bestaat niet. En je moet al helemaal niet met Hem praten - Hij hoort je toch niet'.


Zo ging dat bij Bartimeüs ook. Bartimeüs was blind. In de tijd waarin hij leefde konden blinden niet werken. Ze mochten alleen maar bedelen; aan andere mensen vragen om geld, zodat ze eten konden kopen.

Bartimeüs was niet blij. Zijn héle leven was hij al blind. Hij had nog nooit een mooie bloem gezien. Hij wist niet hoe mensen eruit zien. En hij mocht niet werken; alleen maar elke dag bij de poort van de stad zitten en bedelen.

Als hij hoort dat Jezus eraan komt, gaat hij hard roepen. 'Jezus, help mij!' De mensen om hem heen willen dat hij zijn mond houdt. 'Sssst... maak niet zo'n herrie! Doe niet zo dom! Jezus wil toch niet met je praten'. Maar Bartimeüs gaat alleen maar harder roepen: 'Jezus, hélp mij!' En wat doet Jezus? Hij helpt. Natúúrlijk helpt Hij. Want Jezus houdt van mensen, omdat God van mensen houdt.

Als jij met God wilt praten, hou dan vol. Want God luistert naar jou. En Hij belooft dat Hij je zal helpen als je met Hem erover praat!




Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page