top of page
  • Foto van schrijverHavenkids

Eerst zien, dan geloven ?!



Stel je voor dat je vriend je vertelt dat hij op de maan geweest is. Hij geeft een beschrijving van hoe het eruit zag op de maan. Geloof je hem dan gelijk? Natuurlijk niet! Je wilt eerst minstens een foto zien, of een video waar je het op kunt zien. Eerst zien, dan pas geloven, zo werkt het bij ons.

In de Bijbel was er ook iemand die het verhaal van zijn vriend niet geloofde. Hij heette Thomas. Jezus was gestorven en begraven. Maar hij was vergeten dat Jezus gezegd had dat Hij ook weer zou opstaan. Hij is sterker dan de dood. Dus toen zijn vrienden hadden gezegd dat Jezus echt was opgestaan, geloofde Thomas er niets van. ‘Dat kan niet! Ik wil Hem eerst zien en kunnen aanraken, voordat ik het echt geloof!’ Klinkt logisch toch? Jezus wist dat Thomas zo dacht en kwam ook Zelf naar hem toe. Dat was heel bijzonder voor Thomas. Hij wist het nu zeker: Jezus is echt God! Jezus was niet boos op Thomas omdat hij het eerst niet kon geloven. Hij vertelt wel aan de mensen die daar zijn dat het extra bijzonder is wanneer mensen Hem niet hebben gezien en toch geloven.

‘Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven’ (Johannes 20:29). Deze tekst hebben we de hele week geleerd. Daar mag je aan denken wanneer je het moeilijk vindt om te geloven. Hou vol, want wanneer je gelooft in God, ben je pas echt gelukkig!


Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page