top of page
  • Foto van schrijverHavenkids

Verslag zondagschool 7 – 7 – 2019


Vanmiddag had ik samen met nog 2 juffen de laatste zondagschoolmiddag van dit seizoen. Deze middag hadden we 10 kinderen. Samen met de kinderen hebben nagedacht over het thema: Bij God is het goed. Dit n.a.v. Psalm 46.


Deze middag zijn we begonnen met het zingen van 2 liederen, namelijk: ja is ja en One way. Na het zingen van deze liederen hebben we een korte intro gedaan waarbij de kinderen van elkaar iets positiefs mocht zeggen met de 1e letter van de naam. In deze psalm waar we met de kinderen over na hebbe gedacht, is een psalm die op rijm is geschreven, ook begint bij de psalm de rijm met bijvoeglijke naamwoord en dit mochten de kinderen tijdens de intro ook proberen met elkaar. Samen kwamen we er achter dat dit nog best wel lastig is. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld “enthousiaste Esther”


Daarna werd het verhaal uit de bijbel voorgelezen door juf Saskia. Zij las dit voor uit de bijbel en legde ook de link naar de plaat die bij deze les zat. Op de plaat zag men 2 handen, met daarin een boot. Hierin kwam duidelijk de boodschap na voren dat je bij Jezus veilig bent en dat God je beschermt, waar je ook bent. Na het verhaal gingen we in 2 groepen uit elkaar om na te praten over het bijbel verhaal. Hierbij kregen de kinderen wat drinken en een koekje.


Experiment

Knabbel en babbeltijd was klaar en het is tijd voor de verwerking. Helaas ging de tijd zo snel dat we alleen het proefje hebben laten zien aan de kinderen. Baksoda in azijn en water -> gaat bruisen.Toen was het tijd om samen met de kinderen af te sluiten, maar eerst hadden we nog een verrassing voor de kinderen. En ja…….. wat zou dit toch zijn?? Heel nieuwsgierig waren de kinderen wel. Aan het eind kregen alle kinderen een vakantie goodiebag mee, met daarin een vakantie bijbel boekje, een potlood en natuurlijk een uitnodiging voor de vakantie bijbelclub!! Niet eentje, nee zelf 2, dit om ook een vriend(dinnet)je uit te nodigen.


Wij als juffen wensen jullie een hele fijne vakantie toe en tot na de vakantie!! Dan is er weer elke zondag zondagschool.


De foto's:


Gerelateerde posts

Alles weergeven

Niks doen!

Comments


bottom of page