top of page
  • Foto van schrijverHavenkids

Samen staan we sterk!


'Heeeeeelp! Wégwezen! Ze komen eraaaaan!'


Zo begon de woestijnmevrouw haar verhaal. Het volk Israël was door de woestijn op weg naar het Beloofde Land Kanaän. Maar ineens werden ze aangevallen door een gevaarlijk woestijnvolk, Amelek. Gelukkig was God erbij! Hij zei tegen Mozes: Hou je staf in de lucht, dan zul je winnen. En dat deed Mozes. Maar... hij werd moe. En zijn staf zakte naar beneden. Maar... dat was niet goed!! Want dan won niet het volk Israël, maar dan wonnen de vijanden! Aäron en Hur zien dat het moeilijk is voor Mozes en komen hem snel helpen. Samen houden ze de handen van Mozes in de lucht, zodat Israël tóch wint.

Sámen met God en met elkaar staan ze sterk!!

Wij staan ook samen sterk met God en met elkaar. Als we met God leven zal Hij altijd bij ons zijn. En als we elkaar opzoeken, bijvoorbeeld op de zondagsschool, de Kinder Bijbel Club of in de kerk - of gewoon thuis - dan kunnen we elkaar helpen. Samen staan we sterk! Samen volgen we Jezus.


Dat we samen veel sterker zijn, dat hebben we ontdekt! Als je in je eentje een stapel boeken in de lucht moet houden, is dat véél moeilijker dan als je het samen doet. De één is goed hierin, de ander weer in iets anders. Een hand heeft een voet nodig om te lopen en een voet heeft een hand nodig om dingen op te kunnen pakken. Zo kunnen we elkaar helpen: we hebben elkaar nodig! Ook als we samen Jezus willen volgen.


En weet je nog hoe je het Samen-sterk-armbandje moet maken? Wat was dat leuk om te doen​​ hè! Net zoals drie draadjes samen véél sterker zijn, zo ben jij ook véél sterker als je samen bent met God en met andere mensen!


 

FOTO'S


Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page