top of page
  • Foto van schrijverHavenkids

"Als ik koning was, dan zou ik ........."

Zondagmiddag 19 januari vloog er een bal heen en weer voor de deur van de Wijkwinkel. De kinderen moesten de bal vangen, de zin afmaken en dan gauw de bal naar iemand anders gooien. Dat viel nog niet mee, maar er kwamen mooie antwoorden zoals zorgen dat iedereen genoeg te eten heeft of een paard of een villa voor mijzelf kopen!


Ondertussen werd binnen het spelletje "Kroontje leggen, niemand zeggen" gespeeld. Wat was hier aan de hand....??


De Havenkids organiseerden een kinderfeest met als thema "Een goede Koning"! Na de spelletjes en het welkom zongen we onder leiding van juf Rachel een paar leuke liedjes, en daarna was er een speciale gast: Koning Saul. Hij vertelde hoe hij koning geworden was en hoe hij het voor elkaar kreeg om een goede koning te zijn... Zijn geheim? hij luisterde naar God en deed wat Hij van hem vroeg!


De kinderen leerden dat God ook hun koning wil zijn en dat ze naar Hem mogen luisteren. Onder het genot van een lekker drankje en een stuk verjaardagstaart van Judah praatten we er nog even over door.


Daarna was het tijd voor de verwerking. Sommige kinderen knutselden een prachtig stokpoppetje, zodat ze konden nadoen hoe Saul zich verstopte toen hij koning moest worden. Anderen speelden een potje dweilhockey. En weer anderen maakten een mooie kleurplaat.


Voor we het wisten was het alweer klaar. Na de zegen, die we altijd voorlezen uit Numeri 6, mochten de kinderen allemaal een cadeautje meenemen en weer naar hun ouders, die ondertussen van een inspirerende bijeenkomst in de kapel van Goede Rede hadden genoten.


Misschien denk je nu "Daar was ik ook graag bijgeweest!". Dat kan! Iedere zondag om 14.30 uur hebben we Havenkids voor alle kinderen van groep 1 t/m 5. En let op de Facebookpagina ''Havenkids'' voor de datum van het volgende kinderfeest voor groep 1 t/m 8.Groeten van alle juffen en meesters van de Havenkids.
Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page